Fenntartható Ormánság Nonprofit Kft

Fenntarható Ormánság Nonprofit Kft.

Sustainable Ormánság Nonprofit Ltd.



információ / information: + 36 70 427 3923 ormansagzoldut@gmail.com

cím / adress: H-7843 Kémes, Kossuth utca 1.

FACEBOOK: Fenntartható Ormánság

GALÉRIA

Hozzászólások

HTML

Társadalmi Célú Hirdetések az Ormánságban

2008.12.19. 23:44 | freshmen | Szólj hozzá!

Rébusz bácsi meséi után ismét egy adósságot törlesztek:

Társadalmi Célú Hirdetések az Ormánságban elnevezésű projektünk már 2. hétvégéjét élte meg miközben mi Németországban hógolyóztunk. Erről remélhetőleg nálam kompetensebbek fognak nyilatkozni. Addig is itt egy rövid beszámoló az első alkalomról:

2008. november 22-én és 23-án rajtolt el filmes projektünk 14 fiatal részvételével.

A hétvégén a kitűzött célokat elérve a résztvevők  meghatározták a leendő társadalmi célú hirdetések témáit. Mindezt a nagyszerű képeslapos módszerrel érték el : egy képeslapot kellett alkotniuk, amin maximum 1 mondat szerepelhetett a képen kívül.

Természetesen volt móka, kacagás, Lillaszülinap, no meg persze gyilkosozás az utolsó csepp vérig.  A gyilkosozásnak 2 tanulsága is van: 1. Laca mindig meghal 2. Elmo nem olyan kedves mint a TV-ben (mindenkit kinyírt – ez nem túl kedves)

A képekre kattintva lehet megtekinteni a galériát. Alatta pedig egy nem túl jól sikerült összefoglaló videó található   a hétvégéről (szoftverhiba miatt néha kad, meg csúszik a hang).

informansag: PB220139 informansag: elmo

Címkék: tch

Az élet nem áll meg

2008.12.16. 21:36 | Lina Lemontree | Szólj hozzá!

Szia mindenki itt, eme csodás napon...lassan már késő estén!

 

Az OKISZ, hazaérkezése után is folytatja a fontos munkát. Hétfőn például, Lilla otthon aludt, míg Béla otthoni tevékenységei mellett, nyomkodta a billentyűzetet. Zoli azért keményen dolgozott, bár elmondása szerint, neki sem kellett esti mesét ovlasni... A rózsaszín párduc hogylétéről, sajnos a fogalmaim igen szűkösek...

 Örömmel jelentem, hogy a külföldi kapcsolatok megmaradtak, és erősebbek mint valaha! az acéldrót ehhez képest kutya fa... köhömm, füle! :)... Barkasz hevesen válaszolgat az ímélekre, így valószínűleg egy francia kapcsoaltunk van. Béla kedvenc nője, sajnos még nem írt vissza, az általam küldött ímélre, dehát ki tudja, hogy mikor fogja magát az ipohne-járól felpötyögni a netre.

 Cak elmodnanám, hogy csodálatos formáját a blogunknak, Bélának, a két lábon járó mindig FRISSÜLŐ enciklopédiának köszönhetjük, köszönjük Béla!... Remélem, a december végi kiértékelésen, ami jelezném itt most, hogy csak fél napig fog elvileg tartani, nem fogsz elaludni... vagy csak relaxáció volt mindössze? ... :)

 Karácsonyi csodát nektek!... :)

 

Lilla, csak így simán.

Címkék: informansag

YER meeting, 2008.

2008.12.15. 18:57 | freshmen | Szólj hozzá!

O(b)stbahnhof körüli éjjeli városnézés; utazás Hauptbahnof-ra,hogy megtekinthessük a  nem létező vasúti kiállítást, vonatozó német alkoholisták társaságában beszélgetni a lét kérdéseiről;  „Lilla & The Pálinka Boys”  hangulatteremtő brigád akcióban; inspirációt nyerni egy jól megszervezett találkozón; tanulni egy profi csapattól, jól „eladni” projektjeinket, együtt lenni...

A fenti címszavak (hivatalos) megfejtése:
Az OKISZ csapata a Y.E.R. (Youth in European Regions) hálózat találkozóján vett részt a németországi Peseckendorfban. A találkozón 12 ország ifjúsági szervezetei képviseltették magukat.Csapatunk tagjai Szilágyi Lilla, Szatmári Béla, Orbán, Béla és Horváth Zoltán voltak.

A találkozón bemutattuk
szervezetünket, illetve eddigi projektjeinket. Márciusi csereprogramunkat (MILLion CultureLOG), pedig közösen értékelték a résztvevők.
A hálózat fejlesztésének lehetőségeiről alkottunk véleményt a következő programpontban, majd országonként prezentáltuk azokat. A legfontosabb nap a szombati volt, amikor is minden szervezet bemutathatta  saját  projektötleteit, illetve más projektekhez   is csatlakozhatott. Itt szerencsére jól szerepeltünk, hiszen sok érdeklődőt vonzott „Tradinnovation”  elnevezésű projektünk. A program során szert tettünk sok értékes kapcsolatra, melyeket jövőbeli programjaink (csereprogram, EVS) megvalósításához hatékonyan tudunk majd felhasználni.

Szerencsére minden „normal” volt.

freshmen

Kattints ide, a többi kép megtekintéséhez 

 

 

 

 

 

 

 

Kattints ide, a többi kép megtekintéséhez

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: yer

süti beállítások módosítása