Fenntartható Ormánság Nonprofit Kft

Fenntarható Ormánság Nonprofit Kft.

Sustainable Ormánság Nonprofit Ltd.



információ / information: + 36 70 427 3923 ormansagzoldut@gmail.com

cím / adress: H-7843 Kémes, Kossuth utca 1.

FACEBOOK: Fenntartható Ormánság

GALÉRIA

Hozzászólások

HTML

2011. június 1-3. Let'go to the European Greenway ifjúsági csere előkészítő találkozó, Kémes

2011.06.04. 13:09 | freshmen | Szólj hozzá!

2011. június 1-3. között előkészítő találkozótól volt hangos a kémesi malom és környéke. A nyáron tartandó Let's go to the European Greenway!, azaz Európai Zöldútra fel! című ifjúsági cserét készítettük elő a nemzetközi partnereinkkel: Aleks Franciaországból, Zsuzsi Németországból, Nandia Görögországból, Murat Törökországból, Karolina Lengyelországból, Agata Lettországból, Anita Horvátországból, Monika Ausztriából és a magyar csapat Henrik érkezett a találkozóra. Az ifjúsági csere során 3 munkacsoport működik majd párhuzamosan az egyes vezetők is részt vettek a megbeszélésen: Bognár Mária a filmes munkacsoport élén, Kovács Gábor a Zöldút-kijelölő munkacsoport élén, Kovács Orsolya az élő társasjáték készítő munkacsoport élén. A projekt szakmai kordinátora Kovács Orsolya, a projekt kordinátora Horváth Zoltán.

A találkozó különösen sikeres volt, hiszen kerékpártúrával egybekötöttük, a résztvevőkkel bejártuk a környéket, ahová majd nyáron a résztvevőket is szeretnénk elvinni.

A program a Fiatalok Lendületben Program támogatásával valósulhatott meg.

Fotók a találkozóról ITT láthatóak.

 A program a FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM támogatásával valósult meg.

Margit néni (1923-2011), a szövőlegenda

2011.06.01. 12:59 | freshmen | Szólj hozzá!

Ki gyün ezután a fonyóba tanítani minket szőni? Merült fel a kérdés sokunkban, akiket Margit néni tanított szőni. Margit néni aki 2011. május 31-én eltávozott tőlünk.

Emlékezünk rá:

Margit néni erős, zömök nő volt, akinek a szíve hatalmas, energiája végtelen. Rengeteget tudott beszélni, sokszor ő maga is a sorok között döbbent rá, micsoda munkásságot hagyott maga mögött. Öntudatos, véleményformáló szereplője volt kis falujának, Szaporcának. Nem hagyta elmenni maga mellett a világot. Kis házában egyedül élt és ítélkezett. Ítélkezett a jó s rossz fölött, az igazságosság pártján állt minden helyzetben. Naivan kedves természete, földhöz ragadt nyitottsággal párosult. Két lábbal a földön járt. A szeme világa nem volt már a régi, a kezével is nehezen dolgozott, sokszor panaszkodott: nem érzi görcsös karjait. Az öreg, elgémberedett ujjaival a legvékonyabb felvetőszálat is szétválogatta: különös kapcsolat volt az övék. 

Margit néni 2011. májusában elhagyott minket. Elment az örök szőttesek földjére. Egyvalamit itt hagyott: az életművét. Azt a tudást amely a birtokában volt. Méltó módon szeretnénk őrizni, ápolni és fenntartani a legendát…

...a legmélyebb tisztelettel és alázattal a Mesterünk iránt.


süti beállítások módosítása