Fenntartható Ormánság Nonprofit Kft

Fenntarható Ormánság Nonprofit Kft.

Sustainable Ormánság Nonprofit Ltd.



információ / information: + 36 70 427 3923 ormansagzoldut@gmail.com

cím / adress: H-7843 Kémes, Kossuth utca 1.

FACEBOOK: Fenntartható Ormánság

GALÉRIA

Hozzászólások

HTML

Szemet vetünk a szemetedre!

2012.05.01. 20:00 | freshmen | Szólj hozzá!

DSC 0127Hogyan használjuk fel a háztartási hulladékot?- ez lehet a jelmondata annak a szemléletformáló műhelynek, ahol az ormánsági fiatalok 10 hónapon át vehettek részt újrahasznosító foglalkozásokon a kémesi malomban Kovács Orsi vezetésével.

A program helyi kezdeményezésből valósult meg és zárásaként a gyerekek egy táborban élhették ki kreativitásukat a recycling technikáját alkalmazva. Az 5 nap során a rengeteg játék és a kötetlen közös programok (filmeste, tábortűz, biciklitúra a Drávához) mellett a fiatalok fő munkájának a hulladékmurál elkészítése tekinthető. A raktárépület oldalára kirakott színes mozaikokat az ormánsági fakazettás templomok ihlették, és egy alapos tervezés, a motívumok gondolatébresztő feldolgozása előzte meg. Alapanyagként a legkülönbözőbb féle hulladékokat használták fel, került a falra műanyag flakon, tejfölös doboz, fém üdítős doboz, pénzérmék, kupakok és még bicikligumi is. A kép elkészülte után még maradt idő egy kis ékszer és pénztárcakészítésre is valamint műanyagpalackokból és festékszóró segítségével virágoskertet és polipokat gyártottunk.

A tábor végén az elkészült alkotásokat a nagyközönség is megcsodálhatta egy mindenki számára nyitott kiállítás keretében.

A tábor lebonyolításban hősies segítőink: Kovács Orsi, Pammer Petra, Gulyás Irén, Horváth Zoli, Gamos István és köszönjük a finomabbnál finomabb ételeket Király Évának és Melindának!

DSC 0151

DSC 0002

DSC 0026

DSC 0020


DSC 0255Dia1

A bejegyzés trackback címe:

https://informansag.blog.hu/api/trackback/id/tr344927377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása