Fenntartható Ormánság Nonprofit Kft

Fenntarható Ormánság Nonprofit Kft.

Sustainable Ormánság Nonprofit Ltd.



információ / information: + 36 70 427 3923 ormansagzoldut@gmail.com

cím / adress: H-7843 Kémes, Kossuth utca 1.

FACEBOOK: Fenntartható Ormánság

GALÉRIA

Hozzászólások

HTML

Tanulmányút Toldon

2012.11.11. 17:15 | freshmen | Szólj hozzá!

A Európa Expressz című felkereső ifjúsági munkával foglalkozó projektünk által volt lehetőségünk megismerkedni a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány munkájával.

A szervezet elsődleges célja az alapfokú művészeti oktatás, a tehetséggondozás, a szociálisan hátrányos helyzetű és roma tanulók fejlesztése, családgondozás és továbbképzések szervezése. Az kirándulás első napja az alapítvány székhelyén indult, ahol megnézhettük az iskolát, és a másik fő tevékenységük részeként készült kézműves termékeket, hímzéseket. Azután ellátogattunk a közeli Toldra, ahol az alapítvány végzi a komplex oktatási és esélyteremtő munkáját. A zsáktelepülés minden olyan problémát magában hordoz, ami ma a cigányokhoz kötődik. Az alapítvány három éve kezdett a településen dolgozni, egyre több és több területen próbálva elmozdítani a kialakult helyzetet. Az oktatás, a munkahelyteremtés, a szolgáltatások elérése, a lakókörnyezet, a közösségfejlesztés, a szemléletváltás elősegítése, a bűnözés, az agresszió visszaszorítása mind újabb és újabb problémákat és megoldási próbálkozásokat adtak. Gyakorlataikról a helyi közösségi házban maguk a részvevők meséltek. A biobrikett programról, a kiskertekről, az ösztöndíjakról és persze a hímzésekről, amelyeket a művészeti iskolában készült gyermekrajzokról hímeznek.

550842 301500793293573 1288309859 n

A második napon volt lehetőségünk nekünk is bemutatkozni, elmesélni mi hogyan és miért csináljuk a felkereső ifjúsági munkát. A közös eszmecsere után dél után nem sokkal indultunk a hazafelé tartó hosszú hosszú utunkra.

A csapat tagjai voltak: Ignácz Józsi, Illés Vivien, Szabó Katinka, Kovács Orsi és Gulyás Irén.

51708 301500156626970 147193719 o

Az Igazgyöngy Alapítvány honlapja ITT érhető el és további fényképek a tanulmányútról ITT

Címkék: tanulmányút flp eszmecsere európa expressz

süti beállítások módosítása