Fenntartható Ormánság Nonprofit Kft

Fenntarható Ormánság Nonprofit Kft.

Sustainable Ormánság Nonprofit Ltd.információ / information: + 36 70 427 3923 ormansagzoldut@gmail.com

cím / adress: H-7843 Kémes, Kossuth utca 1.

FACEBOOK: Fenntartható Ormánság

GALÉRIA

Hozzászólások

HTML

EVS - önkéntesen külföldön!!!

2010.09.26. 22:41 | ormansagfun | Szólj hozzá!

EVS in Deutschland :)

 Évek óta mehetnékem volt, utazni akartam, látni más országokat, megismerni más kultúrákat. Sok-sok internetes oldal elolvasása után rájöttem, hogy ami nekem kell, az az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS), ugyanis e keretein belül valamelyik országban eltölthetek egy évet, mint önkéntes, de bevallom őszintén mindig is lusta voltam megírni a leveleket, amik a jelentkezéshez szükségesek. Azonban áprilisban jött egy lehetőség Magdeburgból, hogy ha gondolom, egy évet kint tölthetek, ott dolgozhatok cserébe szállást, kaját és némi zsebpénzt kapnék. Persze nem sokat gondolkodtam, azonnal igent mondtam, küldtem az önéletrajzom, a motivációs levelem. Augusztusban, amikor véglegessé vált a dolog, rájöttem, hogy nem is igazán gondoltam én ezt át, de már nem volt visszaút. Gyors szervezkedés, pakolás, az egyetemen tanároktól az egyéni tanrend kikönyörgése, egy őrült előkészítő Hollókőn, gyors búcsúzás és már fenn is ültem a Németországba tartó buszon.

Bevallom féltem, tartottam a dologtól, a nyelvtudásom hagy némi kívánnivalót maga után, de most itt vagyok, ismerkedem az új környezettel, barátkozok az itteni mentalitással és sok-sok más országból jött emberrel. Még nem igazán sikerült beilleszkednem, ugyanis egyelőre egy diákszállón lakok, ráadásul a megérkezés után azonnal Brüsszelben találtam magam, a hétvégén pedig egy zenei ifjúsági cserén fogok részt venni… Pécsen. :)

De érzem jó lesz ez… :)

 És egy kis infoblokk:

Mi is az EVS? – Az EVS keretein belül a fiatalok ÖNKÉNTES munkát végezhetnek egy másik országban, általában 2-12 hónapig. Mindenki megtalálhatja az érdeklődésének leginkább megfelelő tevékenységet kulturális, környezetvédelmi, sport, média és szociális területeken. Lehetőség nyílik egy másik ország és kultúra megismerésére és ez által önmaguk fejlesztésére.

Mi szükséges ahhoz, hogy önkéntes szolgálatot végezz egy európai (vagy Európán kívüli) országban? Először is keress egy küldő, majd egy fogadó szervezetet. Ezeknek listáit itt találod: EVS DATABASE . Szervezetünk, a Fenntartható Ormánság Nonprofit Kft küldő és fogadó szervezet is egyben, ez azt jelenti, hogy mi is tudunk küldeni és fogadni is önkénteseket. Jelenleg egy fő, Zsuzsi tölti Németországban, Magdeburgban EVS önkéntes szolgálatát, valamint Kémesre várunk egy önkéntest külföldről, aki januárban kezdi meg majd munkáját nálunk.

Címkék: evs

A bejegyzés trackback címe:

https://informansag.blog.hu/api/trackback/id/tr652325591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.