Fenntartható Ormánság Nonprofit Kft

Fenntarható Ormánság Nonprofit Kft.

Sustainable Ormánság Nonprofit Ltd.információ / information: + 36 70 427 3923 ormansagzoldut@gmail.com

cím / adress: H-7843 Kémes, Kossuth utca 1.

FACEBOOK: Fenntartható Ormánság

GALÉRIA

Hozzászólások

HTML

Felhívás Képzésre

2013.01.21. 19:03 | freshmen | Szólj hozzá!

Dia1.JPG

Van egy nagyon jó program, a Fiatalok Lendületben Program, aminek segítségével a fiatalok tudnak valamit a településükön tenni egymásért, vagy akár külföldön önmagukért.
Ez egy olyan rendszer, amiben különböző szinteken különböző dolgokra tudnak pályázni. Hazai szinten például az ifiklubbok fejlesztésére, programok szervezésre. Nemzetközi viszonylatban pedig ificserére, önkéntes szolgálatra. Ennek a rendszernek a megismerésére hívjuk most őket.

Az eurodesk hálózat tagjaként ismét egy képzést hirdetünk! Január 26.-án, szombaton a kémesi iskolában rendezzük meg egynapos tréningünket a Fiatalok Lendületben Program alapjairól. Ha érdekelnek a külföldi lehetőségek, a nyelvtanulás, ifjúsági cserék, az önkéntes szolgálat, gyere el szombaton! A képzőnk ezúttal Csalagovits Zóra lesz, aki Budapestről érkezik hozzánk.
A közlekedéseteket és az étkezést ez alkalommal is mi fogjuk megoldani, az időjárás pedig ne tartson vissza. Tudjuk, tél van.
Bővebb információt kérhetsz itt (Facebook: Fenntartható Ormánság, e-mail: ormansagzoldut@gmail.com), vagy telefonon a 70/427-39-23-as telefonszámon.
Ha érdekel ne habozz jelentkezni!
Köszönjük!

Gulyás Irén és Kovács Orsi

Címkék: fiatalok flp képzés eurodesk

2013

2013.01.21. 18:57 | freshmen | Szólj hozzá!

Hát tél van. Utálom. Végre egy kis hó is esett, azt szeretem. Nem vagyok fázós, szeretek beöltözni több réteg ruha alá, de azért enyhén legörbül a szám, amikor kilépek a ház ajtaján a hideg, latyakos, borongós, korán sötétedő télbe. Mert mi az, amit még szeretek? A fényt, a meleget, a napsütést, a frissen nyírt fű illatát, a gyerek zsivajt az iskolaudvaron, mezítláb mászkálni, a szabadban aludni meg még sok mindent. Lenne már nyár, vagy legalább tavasz...nah, most, hogy leírtam milyen nyafogás fut át az agyamon rutinszerűen (majdnem) minden alkalommal mikor elhagyom a meleg házikót, írjunk a programokról is, amiért érdemes kilépni.

Ebben a hónapban megtartottunk a kézműves, honismereti, sport és zöld klubokat is. A fiatalok készíthettek gyöngyökből bábukat, újrahasznosított füzeteket, sportoltak, (ezt nem ragoznám elégedjünk meg ennyivel), és ellátogattunk Révfaluba is.

Egy napos szombaton a honismereti és zöld klub foglalkozását összevonva, közösen kirándultunk egyet. Sikerült majdnem megtölteni az iskolabuszt részvevőkkel, így körülbelül húszan indultunk el Kémesről, hogy megismerkedjünk Révfaluval, amiben Pálfai László volt a segítségünkre.

képeket a kirándulásról ITT találsz.

Mozgalmas év elé nézünk, sok sok színes programmal. Jó lenne egy videót, vagy valami mozielőzetes félét mutatni a ránk váró eseményekről, meg arról a sok izgalomról, készülődésről, ami körülveszi őket. Pörgős lenne, izgalmas, vidám, közösségi, várakozással teli, még a zene is szól és feliratos...hát igen, jönnek a külföldi önkéntesek. :)