Fenntartható Ormánság Nonprofit Kft

Fenntarható Ormánság Nonprofit Kft.

Sustainable Ormánság Nonprofit Ltd.információ / information: + 36 70 427 3923 ormansagzoldut@gmail.com

cím / adress: H-7843 Kémes, Kossuth utca 1.

FACEBOOK: Fenntartható Ormánság

GALÉRIA

Hozzászólások

HTML

Gazdasajt- Ormánsági Fehérarany

2013.04.05. 22:08 | freshmen | Szólj hozzá!

A Gasztroangyal következő adásában bemutatásra kerül Németh István ormánsági sajtkészítő munkássága, kövessétek az adást szombaton (április 6.án) 17:35-kor az m1-en!

http://www.gazdasajt.hu/

Igazán finom és különleges sajtokat, tejtermékeket találhatunk kínálatában. Mi például ma rozmaringos füstölt sajtot reggeliztünk a Manuval. ;)

Óóó, igen ez a nap is eljött, megérkezett az első EVS önkéntesünk Kémesre. Emanuelnek hívják, röviden Manu és köszöni szépen jól van. Önkénteseink érkezése megér egy önálló blog bejegyzést, így hát... To be continued...

Címkék: evs ormánság zöldút

EVS Kémesen

2013.04.02. 11:36 | freshmen | Szólj hozzá!

A hétvégén megérkeznek önkénteseink Kémesre, Dorotea Angliából és Emanuel Romániából.

Bemutatkozó soraikat az evs blogoldalunkon olvashatjátok.

http://evskemes.wordpress.com/

Címkék: evs

Ormánság Zöldút

2013.03.01. 13:41 | freshmen | Szólj hozzá!

Kedves Érdeklődők!

Az Ormánság Zöldút Munkacsoport sok szeretettel meghívja következő találkozójára, amelyet 2013. március 6.-án, szerdán 17 órakor rendezünk. A helyszín Harkány- Terehegy, Ostoros utca 4. és vendéglátóink Csupics János és Király Sándorné Bene Éva.

Kérjük, részvételi szándékát az alább megadott elérhetőségek egyikén jelezze vissza. Köszönjük!


Információ: Telefonon a +36-70-427-39-23-as számon, e-mailben az ormansagzoldut@gmail.com-on vagy személyesen a kémesi teleházban.

ormansag_logo.jpg

Az Ormánság Zöldút Munkacsoport következő találkozója

2013.01.30. 18:17 | freshmen | Szólj hozzá!

Sok szeretettel meghívjuk az Ormánság Zöldút Munkacsoport következő találkozójára. Melynek időpontja 2013. február 5.-e, kedd 17 óra, helyszíne a Csicseri Vendégház, Diósviszló. (Petőfi utca 76/b)

Tervezett program:

- Prezentáció az Ormánság természeti kincseiről Pálfai László előadásában

- A régióban található zöldutas kezdeményezések bemutatása (Mecsek Zöldút, Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter) és az ehhez kapcsolódó januári régiós találkozó eredményeinek ismertetése.

- A Horvát- Magyar Zöldút tervezésének konkrét lépései.

- Éves munkaterv összeállítása..

+1 Az ön témája, ha van bármilyen témajavaslata, várjuk!

A találkozó szervezője a Fenntartható Ormánság Nonprofit Kft. Ormánság Zöldút Munkacsoportja.

Információ: +36-70-427-39-23 vagy ormansagzoldut@gmail.com

meghivo.JPG

Címkék: ormánság munkacsoport zöldút

EVS önkéntes kerestetik

2013.01.28. 18:45 | freshmen | Szólj hozzá!

Keressük Kémesre a lelkes, motivált evs önkénteseket Romániából, Angliából, Bulgáriából és Egyiptomból.

EVS blogoldalunk, minden szükséges információval: http://evskemes.wordpress.com/

WANTED! A megtaláló jutalomban részesül. :) 

473141_505984829423957_626561044_o.jpg

Felhívás Képzésre

2013.01.21. 19:03 | freshmen | Szólj hozzá!

Dia1.JPG

Van egy nagyon jó program, a Fiatalok Lendületben Program, aminek segítségével a fiatalok tudnak valamit a településükön tenni egymásért, vagy akár külföldön önmagukért.
Ez egy olyan rendszer, amiben különböző szinteken különböző dolgokra tudnak pályázni. Hazai szinten például az ifiklubbok fejlesztésére, programok szervezésre. Nemzetközi viszonylatban pedig ificserére, önkéntes szolgálatra. Ennek a rendszernek a megismerésére hívjuk most őket.

Az eurodesk hálózat tagjaként ismét egy képzést hirdetünk! Január 26.-án, szombaton a kémesi iskolában rendezzük meg egynapos tréningünket a Fiatalok Lendületben Program alapjairól. Ha érdekelnek a külföldi lehetőségek, a nyelvtanulás, ifjúsági cserék, az önkéntes szolgálat, gyere el szombaton! A képzőnk ezúttal Csalagovits Zóra lesz, aki Budapestről érkezik hozzánk.
A közlekedéseteket és az étkezést ez alkalommal is mi fogjuk megoldani, az időjárás pedig ne tartson vissza. Tudjuk, tél van.
Bővebb információt kérhetsz itt (Facebook: Fenntartható Ormánság, e-mail: ormansagzoldut@gmail.com), vagy telefonon a 70/427-39-23-as telefonszámon.
Ha érdekel ne habozz jelentkezni!
Köszönjük!

Gulyás Irén és Kovács Orsi

Címkék: fiatalok flp képzés eurodesk

2013

2013.01.21. 18:57 | freshmen | Szólj hozzá!

Hát tél van. Utálom. Végre egy kis hó is esett, azt szeretem. Nem vagyok fázós, szeretek beöltözni több réteg ruha alá, de azért enyhén legörbül a szám, amikor kilépek a ház ajtaján a hideg, latyakos, borongós, korán sötétedő télbe. Mert mi az, amit még szeretek? A fényt, a meleget, a napsütést, a frissen nyírt fű illatát, a gyerek zsivajt az iskolaudvaron, mezítláb mászkálni, a szabadban aludni meg még sok mindent. Lenne már nyár, vagy legalább tavasz...nah, most, hogy leírtam milyen nyafogás fut át az agyamon rutinszerűen (majdnem) minden alkalommal mikor elhagyom a meleg házikót, írjunk a programokról is, amiért érdemes kilépni.

Ebben a hónapban megtartottunk a kézműves, honismereti, sport és zöld klubokat is. A fiatalok készíthettek gyöngyökből bábukat, újrahasznosított füzeteket, sportoltak, (ezt nem ragoznám elégedjünk meg ennyivel), és ellátogattunk Révfaluba is.

Egy napos szombaton a honismereti és zöld klub foglalkozását összevonva, közösen kirándultunk egyet. Sikerült majdnem megtölteni az iskolabuszt részvevőkkel, így körülbelül húszan indultunk el Kémesről, hogy megismerkedjünk Révfaluval, amiben Pálfai László volt a segítségünkre.

képeket a kirándulásról ITT találsz.

Mozgalmas év elé nézünk, sok sok színes programmal. Jó lenne egy videót, vagy valami mozielőzetes félét mutatni a ránk váró eseményekről, meg arról a sok izgalomról, készülődésről, ami körülveszi őket. Pörgős lenne, izgalmas, vidám, közösségi, várakozással teli, még a zene is szól és feliratos...hát igen, jönnek a külföldi önkéntesek. :)

Képeztünk és évet zártunk Kémesen

2013.01.02. 18:56 | freshmen | Szólj hozzá!

December 29.-én tartottuk az Európa Expressz zárásaként a hálózatépítő tréningünket. Valószínűleg a két ünnep közötti pihizős időszakban kevésbé akaródzott kimozdulni a fiataloknak, de azért így is akadtak vállalkozó kedvűek. Kémesen kívül képviseltette magát Lúzsok, Sámod, Cún és még Szentlőrinc is.

A helyszínt a malom újonnan berendezett irodája adta. A téli körülmények ellenére sikerült barátságosan belaknunk a helyet és lelkes segítőinknek hála, a hiányosságaink is megoldódtak.

A délelőtt az ismerkedéssel telt, játékok, gyakorlatok, fényképek segítségével. Mindenki kiteregette a maga szennyesét, az elvárásaival, félelmeivel és a hozott csomagjával együtt. Az újrahasznosítás szellemében re-füzeteket gyártottunk, mindenki megkreálhatta a saját jegyzetfüzetét.

A délutáni blokkot egy finom ebéd előzte meg, amit a kémesi Halászcsárdában fogyasztottunk el. Visszaérve a malomba sietősen belefogtunk a Fiatalok Lendületben Program által kínált lehetőségek megismertetésébe. A visszamaradó idő elég hamar elment, de biztos folytatás következik január 26.-án egy Eurodeskes FLP képzés keretein belül.

FELHÍVÁS

Várunk minden érdeklődő fiatalt 26.-án a kémesi malomba egy újabb tréningünkre. Ezúttal a képző Csalagovits Zóra lesz, a Mobilitás Képzői Kör tagja. Jelentkezni nálunk lehet e-mailben, telefonon, facebookon, személyesen, galambpostával még füstjelekkel is, csak jöjjön, akit érdekel. Köszönöm!

A napot az Ormánság Zöldút Munkacsoport találkozója folytatta. A megjelent résztvevők meghallgathatták Wágner László előadását az Ős-Dráva Program keretein belül épülő bemutatóközpontról. A családias hangulatnak köszönhetően volt alkalmunk megvitatni sok felmerülő kérdést, ötletet. Ezután Horváth Zoli és Kovács Orsi egy közös Horvát- Magyar együttműködésről számolt be, egy nyertes IPA pályázatról, ami már nem megfoghatatlan, itt van, él és virul, ez a valóság. A pályázat nyert, így csak rajtunk múlik mit hozunk ki belőle.

Ezt a mozgalmas délutánt a Fenntartható Ormánság Nonprofit Kft, évzárója fejezte be. Az egyre bővülő körben finomabbnál finomabb ételekkel és fényképekkel idéztük vissza a 2012-es év eseményeit. Köszönjük a sütést, főzést Ili mamának, Bősz Jenőnek, Ibolya néninek és Király Evának.


Mindenkinek sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk!

Címkék: meghívó flp képzés évzáró munkacsoport európa expressz zöldút

MEGHÍVÓ

2012.12.28. 13:38 | freshmen | Szólj hozzá!

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk az Ormánság Zöldút Munkacsoport következő megbeszélésére 2012. december 29.-én, szombaton 16 órára a kémesi Malom Kemping és Turistaházba!

A megbeszélést 18 órától a Fenntartható Ormánság Nonprofit Kft évzáró eseménye követi, amely során visszatekintünk és összegezzük 2012-es évet.

A részvételi szándékát kérjük jelezze vissza egy e-mailben, vagy telefonon, köszönjük!

zoldut_munkacsoport_2012_dec_29_MEGHIVO.jpgÜdvözlettel,
Fenntartható Ormánság Nonprofit Kft. Zöldút Munkacsoportja

Címkék: meghívó munkacsoport zöldút

Karácsonyit alkottunk

2012.12.27. 22:14 | freshmen | Szólj hozzá!

DSC04212December 22.-én szombaton tíz óra és délután négy között bárki számára nyitva állt a lehetőség, hogy alkosson valami ünnepit a kémesi malomban. Tudom, ha programra hívunk embereket, a gyere a malomba annyit tesz, "gyere a malomhoz, tudod ahhoz a hatalmas tégla épülethez". De ez alkalommal a malomba azt jelentette, amit és ahogy hangzott, ugyanis tényleg a malom épületében tartottuk meg a karácsonyi foglalkozást. :)

hát igen, új helyünk van vagy inkább új hellyel bővültünk. Rövid útbaigazításként, a malom vaskapuját átlépve balra található a régen irodaként funkcionáló helyiség. Eltéveszteni nem lehet, ki is van írva. Egyébként a régi IRODA felirat az egyik kedvencem, na jó de engem lázba hoznak az ilyesmik, meg az ipari, malomi hangulat de, akinek más köti le az érdeklődését, annak is megéri ellátogatni hozzánk. Próbáljuk sok sok programmal megtölteni az évet, az új évet, a helyet, Kémest, az Ormánságot.

Szombaton egy kis rendezkedés után, gyorsan neki láttunk a karácsonyi hangulat megteremtéséhez. Éva hozott nekünk karácsonyi illóolajat, finom pogácsát, én is sütöttem mézeskalácsot, kitettünk néhány díszt, koszorút és még egy égősor is felkerült az egyik tartóoszlopra. Amikor a gyerekek éppen nem a kívánságműsor szerinti kedvenceiket rakták be, szólt a karácsonyi zene is. Napközben az állandó létszám hat, hát fő volt és nagyon örültem a benéző vendégeknek is. Kingának köszönjük a hulladék utánpótlást :)

DSC04222

DSC04224

DSC04271

Címkék: kézműves karácsony malom