Fenntartható Ormánság Nonprofit Kft

Fenntarható Ormánság Nonprofit Kft.

Sustainable Ormánság Nonprofit Ltd.



információ / information: + 36 70 427 3923 ormansagzoldut@gmail.com

cím / adress: H-7843 Kémes, Kossuth utca 1.

FACEBOOK: Fenntartható Ormánság

GALÉRIA

Hozzászólások

HTML

2011. június 29- július 3. ÖDE Kémesen

2011.07.03. 15:37 | freshmen | Szólj hozzá!

Az ÖDE (Önkéntes Diakóniai Év programiroda) csoportját volt szerencsénk fogadni a malomban június 29. és július 3. között. A csoport vezetőjét Závodi Emesét korábbi tréningek alkalmával ismertük meg, így választotta a programjának helyszínéül a Kémest és a malomépületet.

Az Önkéntes Diakóniai Év Programiroda olyan 18-30 év közötti fiatalok jelentkezését várja, akik Nyugat- és Közép-Kelet-Európában szeretnének önkéntes diakóniai szolgálatot vállalni, Kárpátaljától Nagy-Britanniáig és Svédországtól Olaszországig. A 9-12 hónapos szolgálati idő szeptember elején kezdődik, a felvételi beszélgetés februárban lesz.

www.odeprogramiroda.hu

Címkék: ormánság ökoturizmus

EVS fogadó- és küldő szervezetek regionális találkozója

2011.06.29. 15:22 | freshmen | Szólj hozzá!

EVS fogadó- és küldő szervezetek regionális találkozója zajlott 2011. június 15-én Pécsett a Dél-Dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgálat Irodájában. A találkozón részt vettek a régió azon szervezetei akik foglalkoznak EVS önkéntes fogadásával, küldésével.

A mi szervezetünk még nem, de a Kémes székhelyű Együtt a Kémes Körzet Gyermekeiért Alapítvány  is regisztrált 

EVS küldő, és EVS fogadó szervezet. Az EVS önkéntességgel információt itt tudtok kérni:

Kovács Orsolya

ormansagzoldut@gmail.com

informansag@gmail.com

EVS program: Az EVS nem más, mint az Európai Önkéntes Program (angolul: European Voluntary Service). Az EVS alapvető célja az, hogy informális támogatást nyújtson az európai fiatalok tanulmányaihoz. Ennek keretében nemzetközi önkéntes programok során a fiatalokat olyan programokba vonja be, melyeknek célja a társadalom igényeinek kielégítése.

A program lehetővé teszi a fiatalok számára, hogy 6-12 hónapot önkéntesként dolgozzanak külföldön.

Az EVS önkéntességi programja sok tevékenységi körben elképzelhető, például környezetvédelem, művészetek, kultúra, idősekkel való foglalkozás, sport, stb.

A programnak vannak alapelvei, melyek a következők:

  • az önkéntes a munkáját külföldön kell, hogy végezze
  • tevékenysége non-profit (azaz nem fizetnek érte)
  • az önkéntesség ideje alatt a jelölt nem válthat állást
  • az önkéntes az előre megbeszélt ideig tartózkodik a fogadó országban, nem utazik haza korábban
  • az önkéntesnek a helyi közösség számára hasznos munkát kell végeznie
Az EVS önkéntes programban résztvevőknek meg kell felelniük néhány kritériumnak. Először is olyan ország állampolgárának kell lennie, amely ország a program tagja.(Magyarország program-tagország) A jelentkezőknek 18 és 30 év közöttinek kell lenni.

A programnak nincs részvételi díja, teljesen ingyen lehet rá jelentkezni. Az önkénteseknek fizetik az étkeztetését, a szállását, valamint a fogadó szervezettől kapnak némi hozzájárulást a megélhetéshez (zsebpénz).  Ezen kívül fizetik az önkéntes nemzetközi utazási költségét, de csak akkor, ha az önkéntes hajlandó a lehető legolcsóbb utazási lehetőséget választani. Állják az önkéntes helyi utazásának költségeit is.

A baleset- és betegbiztosítást az Európai Bizottság fedezi, ezek nem részei az EVS költségvetésének.

A szövőtábor után...

2011.06.28. 14:54 | freshmen | Szólj hozzá!

Sikeresen lezajlott az első szövőtábor Kémesen. A Fiatalok Lendületben Program képviseletében Gelencsér Ágota is ellátogatott a táborba, hogy megnézze hogyan halad az általuk támogatott "GYüssz-e a fonyóba?" program.

Június 25-én lehetőségünk nyílt Pécs belvárosában a Sétatér fesztiválon bemutatkozni. Nekünk sem kellett több, utánfutóra kerültek a szövőszékek és irány Pécs.

Képes beszámolónk:

Címkék: ormánság fonyó

süti beállítások módosítása