Fenntartható Ormánság Nonprofit Kft

Fenntarható Ormánság Nonprofit Kft.

Sustainable Ormánság Nonprofit Ltd.



információ / information: + 36 70 427 3923 ormansagzoldut@gmail.com

cím / adress: H-7843 Kémes, Kossuth utca 1.

FACEBOOK: Fenntartható Ormánság

GALÉRIA

Hozzászólások

HTML

Káptalantóton jártunk május elsején

2011.05.02. 12:42 | freshmen | Szólj hozzá!

 Káptalantóton jártunk

2011. május 1-jén, vasárnap reggel utunkat vettük Káptalantóti felé a Balaton északi partjára. Az Együtt a Kémes Körzet Gyermekeiért Alapítvány szervezésében lehetősége nyílt a Zöldút Munkacsoport tagjainak, hogy kirándulást tegyenek a Liliomkert piacra, ahol Harmathy Ildikó, a piac főszervezője nagy örömmel fogadta az Ormánsági csoportot. A szívélyes fogadtatás mellett a portékák árusítására is sor került, így előkerült a cukortorta, az aprósütemények, kézzel festett tökök, lekvárok, szörpök...
A Csere-Bere piacról:
Az Együtt a Kémes Körzet Gyermekeiért Alapítvány 2011-ben kezdte el a Csere-bere piacot szervezni. A piac működéséhez szükséges eszközöket egy pályázaton nyerte el a szervezet. Februártól két hetente szombat délelőttönként a helyi Művelődési Ház adott helyet a településen és a környéken élők számára, hogy tartós és friss élelmiszereiket elcseréljék egymással. A piac a kezdetektől csere-bere jelleggel működött, a pénz kiiktatásával. Egyre több az érdeklődő a kínálat iránt, így tervben van, hogy a jövőben vásárolni is lehessen a helyi termelők különlegességeit: sajtokat, gyümölcsöket, zöldségeket, befőtteket, tojást, tyúkot, disznóhúst, mindent ami az Ormánság tájain terem.
A piac szervezői (Ormánság Zöldút munkacsoport tagjai) a fenntarthatóságra törekednek, céljuk, hogy a helyi termelők termékei figyelmet kapjanak a környéken: Pécstől Harkányon át Sellyéig.
A káptalantóti képe ITT találhatóak.

Címkék: ormánság ökoturizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://informansag.blog.hu/api/trackback/id/tr153498696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása