Fenntartható Ormánság Nonprofit Kft

Fenntarható Ormánság Nonprofit Kft.

Sustainable Ormánság Nonprofit Ltd.



információ / information: + 36 70 427 3923 ormansagzoldut@gmail.com

cím / adress: H-7843 Kémes, Kossuth utca 1.

FACEBOOK: Fenntartható Ormánság

GALÉRIA

Hozzászólások

HTML

HIP HOP AGAINST RACISM

2011.08.16. 20:49 | freshmen | Szólj hozzá!

Augusztus 5. és 14. között került megrendezésre a Hip Hop Against Racism, azaz a Hip Hoppal a rasszizmus ellen című ifjúsági csere a németországi Wolmirstedtben, ahol az ormánsági magyar csapat német, olasz, litván és görög fiatalokkal dolgoztak együtt.

A résztvevők Magyarországról Varga Viktor, Kőszegi Henrik, Baráth Eszter, Bencsik Zsanett.

Kőszegi Henrik beszámolója az ifjúsági cseréről:

"A Fenntartható Ormánság Nonprofit Kft. jóvoltából ismét sikerült egy remek cserediák programot lebonyolítani.

A szokásostól eltérően azonban nem Magyarországon, hanem Németországban, egy kis városban Wolmistedt-ben zajlott le a Hip-Hop against Racism vagyis a Hip Hop-pal a Rasszizmus ellen nevű tábor.

Összesen 25 fő 5 országból utazott ide azért, hogy a hip-hop-ra jellemző eszközökkel (Graffiti, DJ,Breakdance, Rap ) bemutassák/bemutassuk, hogyan látjuk mi a rasszizmust és az előítéleteket.

A közel 10 napos csere során szövődtek barátságok is, ami a nemzetközi kapcsolatot erősíti a fiatalok számára. Magyarországból, Olaszországból, Litvániából, Németországból, és végül Görögországból jöttek ide fiatalok.

A tábor alatt nem csak a projektekre koncentráltunk, hanem bemutattuk egymásnak a saját országunkat egy-egy nemzetközi esten. Itt bemutattuk az országunkra jellemző ételeket, italokat, táncokat, és persze szokásokat is.

A tábor vége előtt bemutattuk a projekt eredményeit a nagyérdeműnek is, aztán ellátogattunk Lipcsébe a projektünk bemutatása után, és ott is nagyon sok élménnyel gazdagodtunk mindannyian.

Végül a senki által nem várt búcsúzkodás jött el."

A projekt során elkészült videó:

"Hip Hop against racism" from Marcus Hübner on Vimeo.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://informansag.blog.hu/api/trackback/id/tr733500034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása